Näin löydät hääbändin häihisi

Etkö osaa päättää kenen pitäisi soittaa häissäsi musiikkia? Oikeanlaisen bändin tai artistin valinta on tärkeää häiden tunnelman kannalta. Tässä artikkelissa kerromme kaiken mitä sinun tarvitsee tietää löytääksesi oikeanlaisen bändin tärkeään päivääsi.

Musiikin valitseminen on oleellinen osa onnistuneita häitä. Musiikki voi joko pelastaa tai pilata hääjuhlat – ajattele sitä hääjuhlan sydämenä ja sieluna. Lahjakkaan hääbändin tai DJ:n (tai molempien) palkkaaminen on tärkeää. Mutta miten löydät tarkalleen mitä haluat? Se alkaa kysymällä itseltäsi ja tietenkin myös tulevalta puolisoltasi joitain peruskysymyksiä – millainen musiikki sopii henkilökohtaiseen makuunne, kuinka suuri budjettinne on, kuinka paljon hääbändille on tilaa ja missä juhla järjestetään, keitä häissä on vieraina ja minkälaisesta tanssista pidätte. Ennen kuin teet hääbändivalintasi, kannattaa miettiä seuraavia asioita.

 

Häiden teema tai tunnelma

Valitsemasi musiikkilaji voi vahvistaa häidenne teemaa. Ja yleensä teema on asia, joka häistä jää hyvin vieraidenkin mieleen. Voit myös miettiä, mikä musiikkityyli heijastaa sinua ja tulevaa puolisoasi parhaiten. Entä minkälainen musiikki luo häihinne haluamaanne ilmapiiriä. Onko se esimerkiksi 70-luvun disko tai romanttinen jousikvartetto?  Entäpä big band -musiikki tai vanha kunnon rockabilly? Musiikin toteuttamistapa – livebändin tai DJ:n soittamana – vaikuttaa myös ilmapiiriin. Myös haluamasi musiikkityyppi voi sanella päätöstäsi – big band -musiikki on yleensä parhaimmillaan live bändin esittämänä, kun taas DJ sopii pop-musiikin toistoon. Riippumatta siitä, valitsetko bändin vai DJ:n, varmista, että ne soittavat hitaita ja nopeita kappaleita sekä vanhoja ja uusia kappaleita, jotka rohkaisevat kaikkia vieraita tulemaan tanssilattialle.

Häiden budjetti

Hääbändin tai DJ:n palkkaamiseen vaikuttaa myös siihen varattu budjetti.  DJ:t yleensä maksavat vähemmän ja hinnat vaihtelevat riippuen mm. siitä, onko kyseessä arkipäivä vai viikonloppu. Esimerkiksi 12-henkinen yhtye tulee yleensä kalliimmaksi kuin DJ, koska joudut maksamaan suuremmalle joukolle ihmisiä. Tietysti tunnetut DJ:t ovat yhtä kalliita tai kalliimpiakin kuin livebändit. Bändien hinnat vaihtelevat mm. muusikoiden lukumäärän, soittoajan,  viikonpäivän ja tunnettavuuden mukaan.

 

Hääpaikan tila

Haluaisitko palkata häihisi ison bändin? Sinun on ensin tarkistettava, onko hääpaikassasi rajoituksia muusikoiden ja soittimien lukumäärälle ja onko niihin sähkönsyöttöä tai melurajoituksia. Kaikissa paikoissa ei välttämättä sallita suurten kaiuttimien käyttöä. Kysy nämä kysymykset hääpaikastasi ennen kuin aloitat bändin etsimisen.

 

Hääbändin plussat ja miinukset

Mikään ei ole niin upeaa kuin live-hääbändi, joka herättää yleisön innostumaan, luo iloista tunnelmaa ja kannustaa tanssimaan ja viihtymään. Hyvä bändi on vuorovaikutuksessa tanssilattian ihmisten kanssa, kiinnittäen huomiota tanssilattian fiilikseen ja valitsemalla musiikkia sen mukaan.

 

Plussat: Elävä musiikki on ainutlaatuista ja eloisaa. Sinä ja vieraasi koette bändin musiikin nautinnon. Aina voi tapahtua jotain yllättävää, kitarasooloista tanssilattian toivekappaleisiin. Livebändi tuo häihin juhlan tuntua ja saa ne tuntumaan isolta tapahtumalta.

Miinukset: Yhtyeet voivat olla kalliimpia kuin DJ:t. Joten, riippumatta siitä kuinka suuri yhtye on, heillä ei voi olla DJ: n ohjelmistoa, jolla voi olla valtavasti erilaisia kappaleita muistitikullaan. Ja jos haluat kuulla kappaleen aivan niin kuin alkuperäinen esittäjä sen tulkitsi, et ehkä saa mitä haluat. Kaikki bändit eivät myöskään osaa kaikkia kappaleita.

 

Sinun pitäisi nähdä hääbändisi livenä jossain vaiheessa

Ihannetapauksessa käyt katsomassa DJ:n tai bändin esiintymästä ennen sitoutumista heidän palkkaamiseen, jotta voit nähdä kuinka he pukeutuvat, improvisoivat ja työskentelevät yleisön kanssa. Jos tämä ei ole mahdollista, pyydä heidän soittolistansa ja etsi kappaleita, jotka tunnet ja rakastat. Jos bändi lähettää sinulle kappaleitaan tai linkin videoon, varmista, että kuulemasi tai näkemäsi muusikot ovat samoja muusikoita, jotka soittavat hääjuhlassasi. Pyydä myös suosituksia muutamista viimeisimmistä häistä, joissa bändi tai DJ soitti. Katso linkistä lisää, jos sinua kiinnostaa hyvä hääbändi.